Kalesijsko ljeto 2021: Kulturno-sportski vikend u Kalesiji

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija najavljuje kulturno-sportski vikend u Kalesiji, u okviru Kulturno-zabavne manifestacije „Kalesijsko ljeto 2021“.

U subotu, 17. 07. 2021. godine, na Trgu šehida održat će se Veče saza. Program počinje od 20:00 sati a prigodnim repertoarom predstavit će se Udruženje sazlija „Sevdah“ iz Živinica. Pored njih nastupit će i GKUD „Halisije“ Kalesija. Ulaz je slobodan.

Nedjelja, 18. 07. 2021. godine, rezervisana je za sportske aktivnosti kada u saradnji sa našim partnerima, Sportskim i Nogometnim savezom općine Kalesija, OK „Bosna„ Kalesija, organizujemo turnire u fudbalu i odbojci na pijesku.

Tako će se u sali MSŠ Kalesija održati turnir fudbalu za djecu, od 08:30 sati, dok će se na terenu pored MSŠ Kalesija održati turnir u odbojci na pijesku. Turnir u odbojci počinje u 11:00 sati.

Pored gore navedenih u organizaciju manifestacije uključeni su i Općina Kalesija kao generalni pokrovitelj, te GKUD „Halisije“ Kalesija, Turistička zajednica, NEON televizija, MZ Kalesija Centar, Udruženje mladih TRIK, udruženja žena „Ženo, majko, sestro, „Nijemi krik”, Komunalno preduzeće „Komunalac“ Kalesija, ViK Kalesija.

Pozivamo sve naše sugrađane da se družimo i ovog vikenda uz obavezu poštivanja mjera prevencije širenja COVID-19 infekcije.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: