BKC Kalesija: Uskoro kreće “Kalesijsko ljeto 2021”

Nakon više od godinu i pol dana rada i funkcionisanja u uslovima pandemije, kada je cjelokupna naša aktivnost bila svedena na minimum i puko održavanje u životu, konačno se nazire postepeno vraćanje u normalne kolosijeke, kako one suštinske životne, tako i kulturne, poslovne i druge. Tako JU Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija najavljuje Kulturno-zabavnu manifestaciju „Kalesijsko ljeto 2021“, planiranu za juli i avgust, koncipiranu da ponudi zanimljive kulturno- zabavne sadržaje za sve naše sugrađane a, zašto ne reći – i šire.

 Ovogodišnja manifestacija Kalesijsko ljeto je, možemo slobodno reći, zamišljena kao drugačija i kvalitetnija od svih dosadašnjih. Argumente za to crpimo iz samog sadržaja, broja učesnika, njihovog kvaliteta, renomea, kao i dužine trajanja same manifestacije. Pored toga, direktno i indirektno smo uključili gotovo kompletnu lokalnu zajednicu u samu organizaciju. Osim Općine Kalesija kao generalnog pokrovitelja, partneri u ovom projektu su nam Medžlis islamske zajednice Kalesija, Turistička zajednica, NEON televizija, GKUD “Halisije”, Komunalno preduzeće „Komunalac“ Kalesija, MZ Kalesija Centar, Udruženje mladih TRIK, Udruženja žena „Ženo, majko, sestro“ i „Nijemi krik“, Sportski savez, odbojkaški klubovi, Biciklistički klub, kao i neformalne grupe građanki i građana.

 Posjetioci će ove godine moći uživati u koncertima sevdaha u tradicionalnoj i modernoj izvedbi domaćih izvođača i ujedno i regionalnih zvijezda, pogledati pozorišne predstave, uživati u tradicionalnoj i izvornoj muzici, družiti se sa knjigom, a posebni sadržaji planirani su za djecu u vidu pozorišne predstave i druženja sa animatorima, klaunima, zatim ćemo koncertom obilježiti i Kurban-bajram sa izvođačem svjetskog glasa, i mnogi drugi sadržaji o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena, naveo je Alija Džafić, direktor JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, u informaciji za javnost povodom skorašnjeg početka manifesatcije “Kalesijsko ljeto 2021”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: