BKC Kalesija: U ponedjeljak počinje manifestacija „DANI DIJASPORE“

JU BKC „Alija Izetbegović“, u saradnji sa BZK „Preporod“, organizuje manifestaciju „Dani dijaspore“, tokom koje će biti organizirano nekoliko kulturnih, zabavnih i sportskih događaja.

Manifestacija počinje u ponedjeljak, 24. decembra, u 18,00 sati promocijom knjige „Budi bolji čovjek“ autora Sabahudina ef. Sijamhodžića, koji imam u švicarskom Islamskom centru GAM u Sent Galenu (Saint Gallen).

Naredni sadržaj jeste postavka izložbe slika sa prethodnih likovnih kolonija u galerijskom prostoru BKC-a. Otvaranje je predviđeno za 27. 12. 2018. godine u 16,00 sati

Manifestacija se nastavlja u petak, 28. decembra u 17,00 sati, promocijom zbirke pjesama „Još uvijek ti pjesme pišem“ autora Huse Avdića, Kalesijca koji živi i radi u Švicarskoj.

Ljubitelju folklora na svoje će doći u subotu,  29. 12. 2018. godine, u 18,00 sati, kada je na rasporedu smotra folkolora pod nazivom „Zaigrajmo i zapjevajmo“. Nastupit će  kulturno-umjetnička društva „14. maj“ Tojšići, „Halisije“ Kalesija, „Sevdah“ Seljublje i KUD „Rainci Gornji“.

Dogovoren je i malonogometni turnir na kojem će učestvovati 4 ekipe: Općina, Novinari, Dijaspora, Biznismeni. Turnir će se igrati u Sali MSŠ Kalesija,  u nedjelju, 30. 12. 2018. počevši od 18,00 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: