BKC Kalesija: Predstava/mjuzikl za mlade “Vrh svijeta – DJ Šampinjon” na rasporedu je u subotu, 17. februara, u 17,00 sati

Već ranije smo najavili da će od 12. do 16. februara 2018. godine, u kalesijskom BKC-, za učenike kalesijskih škola biti odigran prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i mlade “Vrh svijeta – DJ Šampinjon”, a da će svi ostali zainteresovani ovu predstavu/mjuzikl moći pogledati 16. februara (petak), u 18,00 sati. Međutim, iz tehničkih razloga, došlo je do primjene termina, pa će se predstava igrati u SUBOTU, 17. FEBRUARA, u 17,00 sati.  Cijena ulaznica je 5 KM.

Podsjećamo, da je mjuzikl za djecu i mlade „Vrh svijeta – DJ Šampinjon“ autora Muharema Vojnikovića Muhe, režirao Elmir Krivalić. Riječ je, zapravo, o praizvedbi mjuzikla koji je svoju premijeru imao u Sarajevu 2013. godine, kada je izazvao veliku pažnju medija i građanstva.

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i priopćava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje “Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla.

Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a riječ je o dugoročnom projektu koji će biti realiziran u narednih nekoliko godina i to na području cijele BiH, promovirajući osnovne ljudske vrijednosti govoreći o značaju zaštite okoliša.

Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog pozorišta i JU „ BKC“ Živinice.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: