BKC Kalesija: Predstava “Dženo, dženo Romanite” oduševila kalesijsku publiku

Povodom Dana Roma, u subotu, 6. aprila, sa početkom u 19,00 sati, na sceni kalesijskog BKC-a odigrana je urnebesna komedija “Dženo, dženo Romanite (Biće, biće romski narod”). Glumačku ekipu čini šest gračaničkih Roma, pojačani sa dvojicom mladića Bošnjaka.

Ahmet Mehić glumi zajedno sa svoje dvoje djece. Ideja je krenula od Gračanke Seade Delić iz projekta “Jačanje uloge MZ” koju podržava UNDP odnosno vlade Švicarske i Švedske.

A onda je Mirela Trepanić, etablirana rediteljica, koja je komedijom “Skidajte se do kraja” potukla sve rekorde u posjetama pozorištu, u svom gradu, okupila Rome i krenula u mukotrpan posao – napraviti komediju, oslikati romski život, njihovu pjesmu, njihov govor, ponašanje i njihove dobrote.

U pomoć su pristigli i predsjednik KUD-a “Adem Alić” Miralem Džaferović, prof, muzike Miralem Mejremić, koreograf Senad Grbešić, te već spomenuta Seada Delić, poznata modrna kreatorka u ulozi kostimografa.

Pokrovitelj održavanja ove predstave je općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić.

Predstavnici udruženja Roma sa područja općine Kalesija Sead Biberović i Mirsad Omerović su iskazali zahvalnost općini Kalesija i načelniku koji su omogućili da se ovakva predstava dogodi i u našem gradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: