BKC Kalesija: 23. novembra održat će se 13. Festival izvorne muzike

U organizaciji JU BKC “Alija Izetbegović”, u četvrtak, 23. novembra, u Kalesiji će se održati  13. Festival izvorne muzike – “Kalesija 2017”. Na festivalu će učestvovati 9 izvornih grupa iz cijele BiH: Braća Babajić, Kalesijski zvuci, Kalesijski slavuji. Zvorničko sijelo, Odjek Vukovija,  Ozrenski žubori, Tradicija, Mustafa i jarani i Sprečanski biseri.
Generalni pokrovitelj Festivala je Općina Kalesija.

kalesijska trojka

– Iz godine u godinu Festival je sve kvalitetniji. Ove godine, što je posebno značajno, imamo izvorne grupe iz cijele BiH, iz oba entiteta. Nadam se da će ljubitelji izvorne muzike biti zadovoljni, kazao nam je Alija Džafić, stručni saradnik za kuturu u JU BKC “Alija Izetbegović”.

Festival počinje u 19,00 sati, a istog dana, u 17,00 sati, održat će se okrugli sto o temi “Izvorna muzika – naša muzika”. Uz učešće izvođača izvorne muzike, na okruglom stolu će, između ostalih, govoriti i Enisa Šojko, muzička urednica BH Radija 1, i etnolog Rusmir Đedović, predsjednik Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona..

Cijena ulaznica bit će 5 KM, a sav prihod je namijenjen u humanitarne svrhe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: