BKC Kalesija: 17. Festival izvorne muzike „Kalesija 2021“

Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija najavljuje 17. Festival izvorne muzike – „Kalesija 2021“.

Festival će se održati 26. 11. 2021. godine u 18:00 sati u Bosanskom kulturnom centru, a učestvuju sljedeće izvorne grupe: Kalesijski dijamanti, Mustafa i jarani, Zvorničko sijelo, Tradicija Dokanj, Slavuji sa Zvijezde planine, Bistri izvor Doboj, HKUD Gromovnik Novi Šeher, kao i drugi samostalni narodni pjevači i kazivači.

Festival izvorne muzike u Kalesiji održava se od 2004. godine i jedna je od najznačajnijih aktivnosti naše ustanove. Ove godine zvanično predajemo zahtjev za upis elementa „Izvorno pjevanje u sjeveroistočnoj, sjevernoj i srednjoj Bosni i Bosanskoj Posavini“ na Otvorenu preliminarnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa/baštine Federacije Bosne i Hercegovine, a partneri su nam Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Ministarstvo za kulturu i sport FBiH, Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu, BHRT i BH radio 1, Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK i GKUD „Halisije“ Kalesija.

Generalni pokrovitelj Festivala je Općina Kalesija.

Obzirom na epidemiološku situaciju, broj prisutnih je ograničen i uvjetovan važećim mjerama nadležnih kriznih štabova, i to:

  1. negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati,
  2. potvrda o prebolovanom COVID-19, ne starija od 6 mjeseci,
  3. potvrda o završenoj imunizaciji/cijepljenju.

Cijena karte je 5 KM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: