BKC: Javni poziv za upis u Školu slikanja

Nakon uspješno realizovane prve „Škola slikanja sa izložbom“ u toku 2021. godine, Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija nastavlja aktivnosti na popularizaciji likovne umjetnosti i u ovoj godini, uz podršku Općine Kalesija i partnerskih organizacija i pojedinaca.

S tim u vezi, Javna ustanova Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija raspisuje Javni poziv za odabir polaznika „Škole slikanja sa izložbom“.

Javni poziv ostaje otvoren do 28. 01. 2022. godine. Prijave se vrše telefonski na broj 035 631 881, putem Facebook stranice BKC-a (https://www.facebook.com/bkc.kalesija), ili lično radnim danima od 08:00 do 16:00 sati u Bosanskom kulturnom centru.

Sa polaznicima Škole slikanja će raditi istaknuti umjetnik Adil Mešanović, diplomirani pedagog-psiholog i nastavnik predškolskog odgoja, a prijaviti se mogu djeca školskog uzrasta, kao i odrasli. Prednost pri odabiru imat će novi polaznici.

Po okončanju Javnog poziva sa prijavljenim kandidatima će se upriličiti sastanak na kojem će se izvršiti selekcija i prezentirati plan održavanja radionica. Makismalan broj polaznika je 30.

Upis je besplatan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.