BKC: Haški svjedok protiv Miloševića danas u Kalesiji

Kalesija je domaćin ovogodišnje manifestacije povodom obilježavanja Dana Armije R BiH za područje Tuzlanskog kantona. Obilježavanje se organizira pod motom „Svi smo mi bh. Armija“. Centralna svečanost, kada je predviđen i defile ratnih jedinica, je u nedjelju, a program obilježavanja praktično počinje danas, u petak, u 16,00 sati, kada je na rasporedu promocija knjiga „Dogovoreni rat“ i „Smrt na Savskom mostu“, autora Seada Omeragića.

Osim autora, o knjigama će govoriti još i novinari Almasa Hadžić i Fahrudin Sinanović. Za ovu promociju vlada veliko interesovanje, ne samo u Kalesiji, već i na području cijelog Tuzlanskog kantona.

Novinar Sead Omeragić je bio i haški svjedok u procesu protiv ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Sead Omeragić svjedočio je o svom posjetu Bijeljini 4. aprila 1992., kada je prisustvovao sastanku Željka Ražnatovića Arkana, Biljane Plavšić, Fikreta Abdića i komandanta Tuzlanskog korpusa JNA. Svjedok Sead Omeragić je opisao poznati “poljubac smrti” Biljane Plavšić i Arkana, kojim je izrazila odobravanje za njegov čin te podređenu ulogu generala JNA na sastanku s paravojnim vođom čije se zauzimanje Bijeljine smatra početkom srpske agresije na BiH. 

Sead Omeragić je jedan od najboljih bh. novinara. Riječ je o ratnom reporteru koji je tokom agresije obišao skoro sva bosanska ratišta. Pisao je, i još uvijek piše, za najznačajnije bh. medije. Izvrstan je politički analitičar.

plakat sejo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: