BKC: Dodijeljena 54 priznanja „Kalesijski šampion znanja 2021“ (FOTO)

U Kalesiji je održana 8. manifestacija „Kalesijski šampioni znanja“ na kojoj su priznanja i novčane nagrade uručena za 54 najbolja učenika i studenta sa područja općine Kalesija. Nagrađeni su osnovci koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: matematike, fizike, hemije, biologije, historije, geografije, njemačkog jezika engleskog jezika, vjeronauke, informatike. Osim njih, priznanja su dobila i učenica generacije MSŠ Kalesija i 2 studenta koji su imali prosjek 9,5 i viši. Organizator manifestacje je Asocijacija za afirmaciju i kreiranje pozitivnih vrijednosti „Proaktiva“, a glavni suorganizator je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić. Partneri i sponzori projekta još su i Medžlis IZ Kalesija, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, BZK Preporod, Behram-begova medresa, MZ Kalesija centar, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, Hankom, UG Korak, UG „Može bolje“ i Neon Solucije.

Priznanja su uručili Alija Džafić, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, vjeroučitelj Hamdija Bajrić, Asmir Mešić, predsjednik Udruženja građana „Može bolje“, Fahrudin Sinanović, hafiz Husejn ef. Smajić, Muharem mešanović, glavni imam MIZ Kalesija, hafiz dr. Saudin Gobeljić, potpredsjednik Proaktive, i načelnik Sead Džafić. Svi oni su prije uručivanja priznanja obratili se nagrađenim učenicima, čestitali njima i njihovim roditeljima i uputili nekoliko poruka. Prilikom obraćanja načelnik Sead Džafić je obećao da će prvu svoju platu podijeliti  dobitnicima  priznanja „Kalesijskim šampionima znanja“. I prije neoliko godina načelnik je platu podijelio dobitnicima ovog priznanja.

U kulturnom dijelu programa nastupio je mladi i sve bolji izvođač ilahija i kasida Dawud Pjanić, te Hadi Čurtović i brat i setra Hamza i Lamija Mešić, koji su oduševili publiku govoreći stihove „Protestne pesme“ Miroslava Antića.

U ime nagrađenih učenika obratila se Amila Nuhanović, učenicas OŠ „Kalesija“.

Priznanja „Kalesijski šamion znanja 2021“ dobili su:

Ajla Pezić, kćerka Hamida i Saide, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i učenik generacije OŠ Kalesija.

 Lamija Jakubović, kćerka Adnana i Samre, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike i učenik generacije OŠ Rainci Gornji..

Amila Nuhanović, kćerka Rame i Selime, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast, 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou muftijstva iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast i 4. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou rijaseta iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

Hadi Ćurtović, sin Jasmina i Melise, učenik 6. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike.

Amila Kamerić, kćerka Ahme i Sevahe, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Nerma Rabotić, kćerka Nermina i Zuhre, iz Vukovija Donjih, studentica 3. godine Medicinskog fakulteta u Tuzli. Prethodnu godinu završila sa prosječnom ocjenom 9,5.

Melisa Imamović, iz Miljanovaca, kćerka Senada i Sedine Imamović, studentica je treće godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli – Odsjek za engleski jezik i književnost. Drugu godinu završila sa prosjekom 9,58.

Elma Padžić, kćerka Nedima  i Admire, učenica  7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije.

Eldar Halilović, sin Munevira i Hermine, učenik 4. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast i 3. mjesto na takmičenju učača Kur’anana nivou muftijstva – mlađi uzrast.

Lamija Mujanović, kćerka Mirsada i Mirnese, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Alema Avdibašić, kćerka Salmira i Amele, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i učenik generacije OŠ Tojšići.

Amela Dukić, kćerka Mirsada  i Derviše, učenica  9. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i učenica generacije OŠ Vukovije.

 Amila Jusufović, kćerka Ajida i Elvedine, učenica 4. razreda gimnazije MSŠ Kalesija, učenica generacije u MSŠ Kalesija.

Elma Avdić, kćerka Munevera i Sanele, učenica 9. razreda OŠ Memići, učenik generacije OŠ Memići.

Emina Mujanović, kćerka Emira i Enise, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Kenan Muhamedbegović, sin Amira i Sabine, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Nadira Subašić, kćerka Elvira i Amire, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Amina Bikić, kćerka Amira i Selme, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast.

Aldin Hodžić, sin Izeta i Vernise, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Lejla Sakić, kćerka Aldina i Amre, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Lamija Šišić, kćerka Teufika i Elvire, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i prvu nagradu na Federalnom takmičenju – kategorija violina.

Lamija Pjanić, kćerka Nermina i Mensure, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Sarah Hadžić, kćerka Mensura i Almedine, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Amna Bukvar, kćerka Mevludina i Vahide, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Tarik Karahodžić, sin Nedžada  i Raseme, učenik 6. razreda iz Seljublja, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast.

Mirsad Dedić, sin Sanela i Mirele, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Haris Halilović, sin Samira i Haside, učenik 8. razreda OŠ Memići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike.

Ahmet Jahić, sin Mirzeta i Almire, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 4. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije

Ensar Hamidović, sin Enesa  i  Asmire, učenik 8. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz matematike, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

Lejla Sinanović, kćerka Edina i Sabine, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Lejla Fejzić, kćerka Senada  i Mevlije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast. i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Adela Durić, kćerka Sakiba i Advije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Amel Subašić, sin Halila i Amire, učenik 5. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast

Adi Šmigalović, sin Muhameda  i Dine, učenik 6. razreda OŠ Tojšići, osvojio 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

Arijana Ibralić, kćerka Mehe i Rahmane, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Nejra Alidžanović, kćerka Ahmeta i Hatidže, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Samra Baručić, kćerka Semira i Velme, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Dawud Pjanić, sin Miralema i Amele, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz kiraeta – stariji uzrast

Emrah Islamović, sin Elvisa  i  Ferzete, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz engleskog jezika

Ajla Džambić, kćerka Asmira i Nurdine, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Majda Karić, kćerka Adnana i Elmedine, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Elma Omerović, kćerka Adnana i Jasmine, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Velida Ačkanović, kćerka Hamzalije i Ismire, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Ahmed Smajlović, sin Asmira i Muamere, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast

Merjem Arifović, kćerka Adina  i Hajrije, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

Ajla Merić, kćerka Izeta i Admire, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Amna Đedović, kćerka Almira i Arnele, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Lamija Mujkić, kćerka Elvira i Mirele, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Amna Musić, kćerka Suada i Amele, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Ajlin Delić, kćerka Ismeta i Selme, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Muamer Paloš, sin Mirze i Mejre, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Ensar Mešić, sin Senada i Anele, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Umihana Barčić, kćerka Mevludina i Naide, učenica 6. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast.

Samra Kulanić, kćerka Nermina  i Sedine, učenica  7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: