Bakir Izetbegović predložen za “Počasnog građanina općine Kalesija”, Damir Džafić za predsjedavajućeg vijeća

Općinsko vijeće Kalesija će na sutrašnjoj 13.redovnoj sjednici razmatrati prijedlog dopune dnevnog reda kojom se za „Počasnog građanina općine Kalesija“ predlaže Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH. „Status počasnog građanina Kalesije zavrijedio je svojim političkim djelovanjem usmjerenim ka ostvarivanju ravnomjernog razvoja svih djelova BiH i stimuliranju realizacije programa podrške povratku i privrednom razvoju“, navodi se u obrazloženju predložene Odluke. 

Prijedlog Počasni građanin

Također, kroz dopunu je predložena smjena predsjedavajućeg vijeća Mensura Hukića. Umjesto Hukića za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija je predložen Damir Džafić, koji je nedavno uz načelnika Seada Džafića i još šest vijećnika pristupio SDA.

Damir Džafić

Smjenu predsjedavajućeg je iniciralo 13 vijećnika SDA Kalesija.

Prijedlog za smjenu predsjedavajućeg

Kao razlog navede da Hukić nije odgovorno i dovoljno uspješno obavljao ovu funkciju. „Predsjedavajući Općinskog vijeća u posljednje vrijeme nije organizirao sastanke sa vijećnicima prije održavanja sjednica te iste nije konsultovao oko bitnih pitanja za funkcionisanje Općinskog vijeća te lokalne zajednice, smatrajući da je takav odnos doprinjeo slabijem radu samog vijeća“ navodi se u inicijativi za sjenu Mensura Hukića sa pozicije predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: