BAJRAMSKA ČESTITKA MIZ KALESIJA

RAMAZAN- BAJRAMSKA ČESTITKA i PORUKA

Bismil-lahir-rahmanir-rahim!

Poštovani vjernici i vjernice,

Ramazanski bajram ove 1435. hidžretske godine, koji nam dolazi u ponedjeljak 28. jula 2014. po Miladu je pravo oplemenjivanje naše muslimanske stvarnosti.

Na ovaj Bajram još jednom će muslimani i muslimanke iskazati zrelost pristupa vjerskim obavezama.

U vrijeme ramazanskih dana i ramazanskih noći muslimanskobošnjački vjernici su još jednom potaknuti da su narod Knjige i da su im svi ti dani i sve ramazanske noći služile kao mogućnost treniranja svoje iskrenosti u pripadanju islamu.

Na dan Bajrama muslimani naših bosanskohercegovačkih krajeva još jedanput će dokazati da su odani ideji islama a sa izlaskom na ramazanski bajram- namaz dokazaće da su spremni biti zajedno zborujući u ime Allaha dž.š.

Muslimani i muslimanke su kroz ibadet posta istrenirali ljudsku izdržljivost, međumuslimansku ljubav i pažnju, kao i osjećaje prema drugima koji su sa ovogodišnjim poplavama i klizištima dospjeli u stanje socijalne potrebe.

Vrijeme Ramazanskog bajrama je mubarek vrijeme u kojem se učimo harmoniji porodičnih, komšijskih i svakih drugih muslimanskih odnosa.

Bajram je vrijeme ispunjeno konstruktivnim idejama, korisnim akcijama – akcijama koje nam muslimanske safove u džamijama pretvara u front koji se bori protiv šejtanskih došaptavanja, naših poriva, strasti i svih vrsta zabludjelosti.

Bajram je kad se džamije napune u cilju dokazivanja svakog pojedinca da mu je čast što je aktivni član svoje Islamske zajednice, svoje duhovne porodice.

Bajram je punina naše zbilje i nova šansa za muslimansko osvješćenje!

Bajram je kad su svi radosni, veseli i zadovoljni sa onim što im je Milostivi Stvoritelj podario.

Stoga, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, sa ponosom i nadom u naše bolje sutra, čestita našim vjernicima i vjernicama Ramazanski bajram u 1435. hidžretskoj godini, tradicionalnim i uobičajenim riječima: RAMAZANSKI BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! i da im Dragi Bog, azze ve dželle, podari dobro zdravlje i rahatluk daljeg trajanja u dini-islamu.

Medžlis Islamske zajednice
Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.