Bajramska čestitka glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija

U svim našim džematima, u svim našim muslimanskim avlijama, u svim kućama našim, neka dođe radost Bajrama i neka posvuda veselje zavlada.

Bismil-lahir-rahmanir-rahim!

Poštovani muslimani i muslimanke svih kalesijskih džemata koji gravitiraju MIZ Kalesija,

Vjernici i vjernice u bošnjačkoj dijaspori – ma gdje bili,

Esselamu a’lejkum!

Skoro smo ispostili ramazani-šerif. Živimo trenutke predbajramske. Uskoro će Ramazanski bajram – kruna naših ibadeta. Sreću našu tražili smo u mukabelama, u postu, u raznovrsnim namazima, u dovama. Tražili smo sreću učeći kur’anske ajete i u riječima Uzvišenog shvatili da “Kullu šej’in halikun illa vedžhehu. Lehul-hukmu! Ve ilejhi turdžeun! – Osim Njega, Allaha Svemogućeg, sve će nestati (sve će u propast otići)! On će vam suditi! Njemu, Allahu, bićete vraćeni!”

Našim ramazanskim aktivnostima približavali smo se Allahu Svemogućem i tražili smo najbolje puteve muslimanske sreće. Nadati se je da smo u tome uspjeli.

Naš Stvoritelj želi da u našim životima kontinuirano primjenjujemo ono što volimo, a mi smo kroz mjesec posta i ibadeta voljeli primjenu Božije Riječi, pa zato i poslije isteka ramazanskih dana ne prekidajmo činjenje djela koja Allah voli.

Usrećujmo ljude i prije i poslije ramazana, jer Allah voli vjernike i vjernice koji usrećuju ljude.

U svim našim džematima, u svim našim muslimanskim avlijama, u svim kućama našim, neka dođe radost Bajrama i neka posvuda veselje zavlada.

RAMAZANSKI BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Želi vam glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: