Akcija Eko-Zelenih u Seljublju: Zasađene nove sadnice bora, smrče, čempresa…

Povodom predstojećeg Međunarodnog dana planina, te Dana državnosti Bosne i Hercegovine, zahvaljujući EKO-Zelenim i Udruženju građana „Naše Seljublje“ u ovoj mjesnoj zajednici zasađeno je stotinjak sadnica crnog bora, smrče, a zasađeno je i ukrasno drveće oko dječijeg parka u Seljublju.

Bilo je prelijepo vidjet mještane Seljublja kako vrijedno rade kako bi njihovo mjesto bilo još ljepše, ukrašeno zasadima bora, smrče, čempresima…

U akciji su učestvovali i Husejn Mujkanović, koji ima 85 godina, te Rifet Alić, kojem ni njegovih 67 godina nisu bile smetnja da bude među najvrjednijima. Rifet je i član Vijeće MZ Seljublje. Iako već 30 godina žive u Tuzli, ovu akciju nisu proputili supružnici Mehmedalija i Mina Hadžić. Nije im bilo mrsko da dođu u svoje Seljublje i budu dio ove plemenite akcije. Kako nam reče Fadil Smajić, predsjednik UG „Naša Seljublje“, Hadžići se redovno odazivaju na sve akcije, kad god ih pozovu.

Vrijedna je bila i djevojčica Emina Smajic, učenica 4. razred u PŠ Seljublje, koja pripada OŠ „Tojšići“. Rukama, bez ikakvih pomagala zagrtala je sadnice.

– Zahvaljujemo se Eko-Zelenim koji su nam pomogli da uljepšamo naše selo. Ovo je samo jedna od akcija koju organizujemo, a bit će ih još, kazao je Fadil Smajić, predsjednik UG „Naša Seljublje“.

Prije ove akcije U Seljublju je održan okrugli sto na kojem se govorilo o zaštiti okoliša i o planinskom turizmu.

Prof. dr. Muhamed Omerović, presjednik EKO-Zelenih, uručio je zahvalnicu predsjedniku Fadilu Smajiću.

– Drago mi je da smo realizovali ovu akciju. Ovakvih akcija bi bilo i više kada bismo imali podršku od Općine Kalesije. Ipak, bez obzira na sve, mi ćemo nastaviti da radimo, kazao je prof. dr. Muhamed Omerović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: