5. manifestacija „Kalesijski šampioni znanja“: Budite i vi sponzor – nagradite naše najbolje učenike!

Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva” – Općinski tim Kalesija i ove godine će realizirati projekat „Kalesijski šampioni znanja“, koji je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, engleskog jezika i njemačkog jezika. Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Ovi studenti i učenici trebaju se javiti u Biblioteku ili BKC sa dokazom o uspjehu.

Manifestacija će se održati u drugoj polovini juna, u sali JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

„Kalesijski šampioni znanja“ su jedan od najznačajnijih projekata u poslijeratnoj Kalesiji u oblasti kulture i obrazovanja. „Proaktiva“ poziva privrednike i fizička lica da svojim donacijama obraduju najbolje kalesijske učenike.

Kalesijski sampioni znanja 2014

Kalesijski sampioni znanja 2014

Glavni partner „Proaktivi“ u realizaciji projekta „Kalesijski šampioni znanja“ je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a partneri su još i CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, BZK Preporod Kalesija, MZ Kalesija centar, Behram-begova medresa, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, UG Korak, Neon Solucije…
Pokrovitelj manifestacije je Općina Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: