Semir Mujkanović najbolji nogometaš općine Kalesija u 2014. godini

U organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija u TC Omega, odnosno Caffe Pizzeria “Est” u subotu (6.decembra) je održana manifestacija “Izbor najboljeg nogometaša općine Kalesija 2014. godine”.

Bila je ovo 8. po redu manifestacija izbora najboljih nogometaša sa područja općine Kalesija, a priznanje za najboljeg nogometaša u kalendarskoj 2014. godini pripalo je Semiru Mujkanoviću, igraču FK Mladost Kikači, koji je na taj način naslijedio Suada Tabalovića.
Mujkanović je jedan od najzaslužnijih igrača Mladosti za plasman u Prvu ligu TK, koju je ova ekipa izborila u sezoni 2013/2014.
Semir Mujkanović je u dosadašnjoj karijeri nosio dres ekipa Slobode, Željezničara i Drine, a svoje golgeterske sposobnosti pokazuje i u ovoj sezoni.

Ovogodišnja specijalna priznanja za doprinos razvoju nogometa u Kalesiji, odnosno priznanja za promociju ove Općine, dobili su; Avdo Karić, koji je ovogodišnji sponzor pionirske Općinske lige, te dva Kalesijca sa adresom stanovanja van BiH, Suad Bešlić i Elvis Hodžić, koji proteklih godina itekako pomažu omladinskim selekcijama na turnirima u Njemačkoj.
Predsjednik NS općine Kalesija, Muhamed Avdić, je u svom obraćanju skrenuo pažnju na zasluge ovih ljudi, ali i pozvao druge da se uključe na sličan način.

Najbolja ekipa u seniorskoj konkurenciji u 2013. godini je FK Mladost Kikači, ekipa koja je izborila plasman u Prvu ligu TK.
Za najboljeg trenera je proglašen Šefik Imamović, jedan od najboljih golmana općine Kalesija u proteklih 20 godina, koji od prošle sezone trenira ekipu Mladost 78 iz D.Vukovija.

Najbolji igrač u kategoriji juniora je Armin Atlagić, koji je prošle sezone veoma uspješno nosio dres juniorske i seniorske ekipe kalesijske Bosne, dok je najbolja juniorska ekipa ponovo FK Bosna Kalesija.
U kategoriji kadeta za najboljeg je proglašen Safet Križevac, također član kalesijske Bosne.
I u kategoriji kadeta najbolja je ekipa FK Bosna.
Najbolji pionir je Amel Mujkić, a njegova ekipa ŠF Respect je proglašena za najbolju u ovoj konkurenciji.
Najbolji u konkurenciji “pjetlića” su omladinci ŠF Gornji Rainci, dok je titula najboljeg “pjetlića” pripala Dini Alibašiću, članu ŠF Respect Kalesija.

I ove godine je proglašen najbolji sportski radnik, a ovo laskovo priznanje je otišlo u ruke Senada Mujkanovića. Senad je vlasnik firme “TOM CAT”, koja je sponzor ekipe Mladosti, koja je u ovoj godini uložila preko 150.000KM za renoviranje stadiona u Kikačima, koji je stradao u poplavama u maju ove godine.

Senad je otac ovogodišnjeg najboljeg nogometaša godine, Semira, pa je ovo priznanje svakako upotpunilo radost ekipe iz Kikača, ali i poorodice Mujkanović.

Po prvi put od kada se biraju najbolji, niti jedna nagrada nije otišla u tojšićku Slogu.

NKP.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.