U Donjim Vukovijama klanjana dženaza trogodišnjem dječaku koji je pao s krovnog prozora

Danas je u Donjim Vukovijama kod Kalesije, poslije ikindije-namaza, na mjesnom mezarju u Zenunima,  klanjana je dženaza trogodišnjem Jasminu (Ermir) Hodžiću, koji je u subotu, oko 18,00 sati, pao kroz prozor trospratne stambene zgrade u centru Kalesije, u ulici Žrtava genocida u Srebrenici.

Dženazu je predvodio mjesni imam Enes ef. Habibović.

– Prvi put mi se dešava da je preda mnom mejt koji će sigurno u dženet. Jasmin je bolji od svih nas, bezgriješan i on će sigurno ući u dženet, kazao je mladi imam Enes ef. Habibović prilikom posljednjeg ispraćaja dječaka Jasmina Hodžić.

Njegova smrt je, kako je kazao efendija Habibović, veliko iskušenje za sve, a posebno za roditelje. Prilikom klanjanja dženaze, kojoj je prisustvovalo više od hiljadu vjernika, imam Habibović nije pitao prisutne, kako je to običaj na bosanskim dženazama, da li će halaliti umrlom. Objasnio je da je to učinio jer je trogodišnji Jasmin sa ovog svijeta preselio čist i bezgriješan.

Na dženazi suze nisu krili ni mladi ni stariji. Porodica Jasminova je skrhana bolom. Niko od njih nije bio u stanju bilo šta govoriti. Rođak porodice Hukić nam je potvrdio da je Jasmin iza sna ustao, otvorio krovni prozor i pao.

– Kada je zaspao u kući je bila i njegova majka Jasmina. U jednom momentu izašla je vani pred zgradu da unese stvari u stan. Kada je ušla u stan, vidjela je da nema njenog sinčića. Vidjela je i otvoren prozor… – kazivao nam je jedan od rođaka porodice Hukić.

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: