TUGA U PORODICI ZULIĆ NAKON POGIBIJE DVOJICE BRAĆE

Mještani Palavra kod Kalesije još su u šoku nakon tragične pogibije braće Jasmina (28) i Nermina (23) Zulića, koji su prekjučer nastradali u saobraćajnoj nesreći u Memićima.

Obojica braće radila su u kalesijskoj Fabrici namještaja „Izazov“. Nakon završenog radnog dana, u nedjelju je Jasmin s bratom krenuo po suprugu u Memiće. U direktnom sudaru na njih je svojim vozilom Peugeot naletio Senad Huremović iz Tuzle, koji je pokušavao preteći kamion.

Napravili kuću

Pred kućom oca nastradale braće Muhameda Zulića (52) u Palavrama kod Kalesije jučer su se cijeli dan okupljali članovi rodbine, komšije i prijatelji. Svi su pokušavali naći riječi utjehe za ožalošćene roditelje, oca Muhameda i majku Aišu. Pred kućom smo zatekli i Esu Jakubovića, vlasnika firme „Izazov“ u kojoj su radili Zulići, i kalesijskog načelnika Rasima Omerovića.

– Nema meni sad više ko pomagati – kroz plač je govorio otac Muhamed.

Kad su mu javili za nesreću, kaže, prvo je mislio da je neka neslana šala.

– Prvo su mi rekli da mi je poginuo moj Nermin. Nisam mogao vjerovati, mislio sam da se šale. Kasnije, kad sam došao do Doma zdravlja, saznao sam da je poginuo i moj Jasmin. Taman se bio sredio, kupili smo plac i napravili kuću. Pomogli su nam i Eso Jakubović i firma „Izazov“. Jasmin je prije sedam mjeseci dobio kćerku Saru, a sad ga nema – priča Muhamed.

Zulići su prije agresije živjeli u Motovu, općina Zvornik, odakle su protjerani. Od djece sada imaju samo kćerku koja je bila bliznakinja s Nerminom.

U vrijeme naše posjete nije bilo Jasminove supruge Selme, jer su je odvezli u kalesijski Dom zdravlja, gdje joj je ukazivana pomoć. Sedmomjesečna kćerka Sara je sve vrijeme plakala.

– Dugo godina su radili u fabrici. Prvo sam zaposlio njihovog oca, a zatim i njih dvojicu. Jasmin je bio glavni lakirer. Prekrasna djeca, divni momci, zaista sam šokiran. Ovo je velika tragedija – kazao nam je Jakubović o svojim dojučerašnjim uposlenicima.

Pratili utakmice

Jasmin i Nermin su bili veliki ljubitelji sporta. Često su viđani na nogometnim i odbojkaškim utakmicama kalesijske Bosne. Jasmin je bio jedan od vođa navijačke skupine „Gazije“, koja je pratila utakmice kalesijskih klubova. Bili su i veliki navijači Sarajeva. Nermin je tek bio položio vozački ispit, predao papire i čekao da mu izdaju vozačku dozvolu. Nije je dočekao…

Senad Huremović iz Tuzle, koji je izazvao nesreću, po zanimanju je advokat. U nesreći su povrijeđeni on i njegov osmogodišnji sin koji je s njim bio u autu. Sin ima povrede u predjelu glave, ali nije u životnoj opasnosti. Huremović ima tri slomljena rebra i kuk. Obojica su na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Problemi s obdukcijom

Datum dženaze nije poznat jer Vlada Tuzlanskog kantona 14 mjeseci nije izmirila svoje obaveze prema vještaku sudske medicine i njegovim pomoćnicima, zbog čega su oni odbili obaviti obdukciju. Prof. dr. Zdenko Cihlarž jučer je kazao da su obavili razgovore s Ministarstvom pravde te uspjeli postići kompromis, tako da bi obdukcije trebale biti obavljene danas.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.