Sinan Sakić preminuo je u bolnici čekajući transplantaciju jetre

Poznati folk pjevač Sinan Sakić (62) preminuo je danas nakon borbe sa teškom bolešću, javljaju srpski mediji.

Njegova supruga došla je u bolnicu sa sinovima Ernestom i Alenom, tražeči da pjevača odmah otpuste iz bolnice, kako bi ga odveli na magnetnu rezonancu u privatnu kliniku. Međutim, liječnici su se tome usprotivili, zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja.

– Htjeli su da izgleda kao da izvodim Sinana na svoj potpis, a ne sa otpusnom listom, ali ja to nisam dopustila – rekla je tada Sinanova supruga Sabina.

Ali to se pretvorilo u pravu dramu! Pjevačev sin Ernest je inzistirao na tome da njegov otac bude otpušten iz KCS, ali se ponašao neprimjereno, zbog čega je osoblje bolnice pozvalo osiguranje, a kasnije i policiju, koja ga je s lisicama na rukama izvela iz te zdravstvene ustanove.

Poznati folk pevač romskog porijekla primljen je u bolnicu, a nakon obavljenih pretraga ljekari su ustanovili da mu je nužna transplantacija jetre. Prošle godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nakon pregleda, ustanovili da to nije trajno rješenje i da će morati na transplantaciju jetre.

Sinan je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici.

Počeo je karijeru pjesmama “Rastanak kraj reke” i “Sreli smo se mnogo kasno” 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 albuma.

Među prvim hitovima bile su pjesme „Miko, druže moj“ i „Janičar“ sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi do sada su: „Ej od kad sam se rodio“, „Sudbina me na put šalje“, „Zaljubljen u tebe“, „Izađi na pet minuta“, „Reci sve želje“ i još mnogo drugih pjesama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: