Preminuo Ibrahim Imamović – Brada patriota, privrednik, humanitarac, sportista….

Ibrahim Imamović zvani Brada iz Vukovija Donjih preminuo je u 63.godini života.

Poseban trag je ostavio kroz svoju društveno političku aktivnost, a između ostalog bio je i odbornik SDA u Skupštini opštine Kalesija u sazivu nakon prvih višestranačkih izbora 1990.godine. Također, bio je i vijećnik SDA u Općinskom vijeću Kalesija, u periodu od 2008. do 2012.godine.

Ibrahim Imamović je, pored društvenog i političkog angažmana, bio i dugogodišnji predsjednik FK Mladost 78 Donje Vukovije, aktivista u džematu i MZ Vukovije Donje. Građani Kalesije će ga pamtiti i kao velikog humanistu koji je podržavao gradnju vjerskih objekata, infrastrukture u mnogim mjesnim zajednicama, a pomagao je i veliki broj sportskih i kulturnih organizacija u Kalesiji i šire.

Dao je veliki doprinos i u organizaciji otpora i odbrani od agresije na Kalesiju i Bosnu i Hercegovinu, kao jedan od organizatora otpora, prvi komandir vojne policije u Štabu TO Kalesija i na drugim dužnostima.

Prije rata radio je u Fabrici Unis TOK – Kalesija, a nakon završetka ratnih dejstava pokrenuo je vlastiti biznis. Radne kolege iz TOK-a, sa kojima nikada nije prekidao kontakt, ali i ostali prijatelji, komšije, poslovni partneri, i poznanici pamtit će Ibrahima kao veselog, druželjubivog i dobrog insana.

Dženaza će se klanjati u ponedjeljak 21. decembra 2020. godine u 13 sati na Centralnom mezarju u Vukovijama Donjim.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: