Petnaestogodišnjakinja Rabija P. skočila sa zgrade u centru Kalesije

Petnaestogodišnja Rabija P. učenica devetog razreda Osnovne škole Kalesija pod još uvijek neutvrđenim okolnostima skočila je sa prvog sprata stambene zgrade u izgradnji koja se nalazi ispod zgrade “Sprečanka” u centru Kalesije.

Prema izjavama svjedoka djevojčica je trčeći došla do zgrade popela se na prvi sprat te je skočila. Navodno je kod druga u razredu ostavila i oproštajno pismo koje je preuzela kalesijska policija.

Prema riječima njenih drugova sa kojima smo razgovarali, danas u toku dana u školu je dolazila njena majka na informacije o njemom učenju, a navodno je i “popustila” kada je u pitanju učenje te je bilo strah otići kući.

Kako je za Neon Televiziju rečeno djevojčica je zadobila teže tjelesne povrede te je kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u UKC Tuzla.

“Djevojčica inicijala R.P. je dovezena u UKC Tuzla i u toku je obrada. Mogu da kažem da je svjesna. Više informacija će biti nakon što ljekari obave neophodne preglede”, kazala je za Neon Televiziju glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Ašćerić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: