Komšije u šoku nakon tragedije u Tuzli: Bili su dobri ljudi, žao nam je djece

Komšije su u šoku nakon porodične tragedije koja se jutros dogodila u tuzlanskom naselju Paša Bunar, kada su smrtno stradali supružnici, a njihov sin povrijeđen.Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a TK i kantonalni tužilac od jutros se nalaze ispred stambene zgrade u naselju Paša Bunar u Tuzli, u kojoj se u stanu na četvrtom spratu dogodila porodična tragedija u kojoj su smrtno stradali supružnici H. Z. i Đ. Z, a povrede je zadobio njihov 20-godišnji sin A. Z.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović za Klix.ba je kazao da su u ovoj porodičnoj tragediji najvjerovatnije korišteni nož i eksplozivna naprava, odnosno bomba.

“Prema prvim informacijama, najvjerovatnije je suprug nožem ubio suprugu, a onda je aktivirao bombu i počinio samoubistvo. Od te eksplozivne naprave je povrijeđen i sin”, kazao nam je Arnautović.

Kako saznajemo, sin je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, ali nije životno ugrožen.

“Pacijent A. Z. trenutno se nalazi na obradi u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju. Trenutno je svjestan, komunikativan i stabilan”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Dok policajci vrše uviđaj u stanu, komšije u šoku i nevjerici prepričavaju šta se dogodilo jutros poslije sedam sati.

Sead Jogunčić (Foto: A. K./Klix.ba)

Sead Jogunčić (Foto: A. K./Klix.ba)

Kako su nam kazali, porodičnoj tragediji prethodila je svađa supružnika za koje ističu da su bili izuzetno fine osobe.

“Kćerku sam odvezao jutros na autobus, a kada sam se vraćao nazad čuo sam da je komšija zaklao suprugu, a onda se raznio bombom. Oni su bili jako fini, nikada ne bih rekao da bi to mogao napraviti”, kazao nam je Sead Jogunčić, istaknuvši da je suprug radio u jednoj osiguravajućoj kući.

Fatima Ustavdić (Foto: A. K./Klix.ba)

Fatima Ustavdić (Foto: A. K./Klix.ba)

Fatima Ustavdić potvrđuje riječi svog komšije, kazavši da je porodica bila izuzetno mirna.

“Nikada nikakvih problema s njima nismo imali. Čovjek je bio veoma kulturan i fin, uvijek se javljao. Djeca su bila odlična u školi, a jutros smo se šokirali kada smo čuli šta se dogodilo”, ističe Ustavdić.

Više informacija o ovom događaju će biti poznato nakon policijskog uviđaja koji traje od jutros.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: