Kalesijac Sead Mehanović poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj (FOTO)

Saed Mehanović (61) iz kalesijskog naselja Prnjavor je poginuo, a njegov sin Emir (31) je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u Njemačkoj. Tragična nesreća u kojoj su učestvovali automobili Audi A3 i Audi A6 se dogodila na dijelu brze ceste u blizini Lajpciga.

Prema kazivanju člana rodbine do nesreće je došlo kada je vozač automobila Audi A6 izgubio kontrolu nad vozilom i ušao u traku kojom se kretao automobil Audi A3 kojim je upravljao Emir Mehanović.

Sead je izgubio život na licu mjesta, dok je njegov sin Emir u teškom stanju prevezen u bolnicu, gdje se njemački ljekari bore za njegov život.

„Emir je trenutno u komi za oporavak, kako su nam kazali. Još ne znamo da li je van životne opasnosti. Nadamo se da će biti sve u redu“, kazao je jedan od članova porodice Mehanović.  

Dodao je da je Sead bio kod sina Emira, koji živi s porodicom živi u mjestu Halle, blizu Lajpciga.

“Sinoć su od Emira krenuli prema Minhenu gdje radi Seadova supruga Behija. Eto, nažalost, nije dočekala supruga. Nadamo se da će joj sa sinom biti sve u redu”, rekao je član rodbine.

Sead je, inače, bio  penzioner, a radni vijek je proveo na PK Dubrave.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: