Dženaza tragično nastradaloj djevojci iz Seljublja: Asmira i Halil otišli u smrt držeći se za ruke

Mještani Seljublja kod Kalesije klanjali su u srijedu popodne dženaza-namaz Asmiri Smajić (20), djevojci koja je zajedno s mladićem Halilom Zahirovićem (21), pronađena mrtva u automobilu koji je pod nerazjašnjenim okolnostima završio u koritu rijeke Spreče.

Otac Muzijet jedva je stojao na nogama dok se približavao mjesnoj džamiji. Njegov brat Husejin, amidža Asmirin, kaže kako je Muzijet vijest o smrti kćerke primio izuzetno teško. Gotovo da je kolabirao od tuge i boli.

-Još uvijek ne možemo vjerovati šta nas je snašlo. Asmira i Halil se znaju od školskih dana. Zajedno su išli u Ekonomsku školu, a planirali su i zajednički život. Halil je od nje stariji samo 19 dana. Rečeno nam je da su se držali za ruke dok su odlazili u smrt – priča Husejin Smajić, amidža tragično preminule djevojke.

Majka Samira i maloljetni brat Asmir ostali su kod kuće u vrijeme dok je Asmiri klanjana dženaza-namaz i dok je obavljen ukop na mjesnom mezarju.

-U ovim trenucima najteže je pronaći riječ koja bi opisala svu bol. Znam Asmiru od dječijih dana i kada sam čuo za ovu tragičnu vijest ostao sam u šoku – kaže nam jedan od Asmirinih poznanika.

Dan ranije u Saračima je sahranjen Halil Zahirović. Njih dvoje su, prema tvrdnjama prijatelja, planirali vjenčanje i svadbu. Nažalost zla sudbina je i ovoga puta bila brža i ispriječila se na putu onih koji su se baskrajno voljeli.

Podsjetimo kako su Halil i Asmira bili u Golfu 2, koji je bio parkiran pored korita rijeke Spreče te da je automobil pod nerazjašnjenim okolnostima završio u rijeci. Navodno je je bila povučena i ručna kočnica. Naime, sumnja se da se dio riječne obale odronio te da je automobil završio u vodi. Halil i Asmira su se pokušali spasiti, ali kada su uvidjeli da je njihova borba uzaludna, uhvatili su se za ruke i zajedno otišli u smrt.

FOTO:

 

(Avaz.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: