Detalji tragične nesreće u Vukovijama

U strahovitoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Gornjim Vukovijama kod Kalesije na mjestu su poginule Erna Sinanović, te Ajka i Ajša Hamzić, dok su teško povrijeđeni Merima Hamzić i Mehmed Šmigalović.

Krhotine vozila na mjestu sudara FOTO: J. BOJIĆ
Kako su nam jutros ispričali mještani ovog naselja, uviđaj koji su obavili pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i dežurni tužilac trajao je do doboko u noć, a do dolaska naše ekipe vozila su već bila uklonjena s mjesta nesreće.

Do sada je poznato da je došlo do sudara “opela corse”, kojom je upravljala Merima Hamzić, sa kojom su u vozilu bile sve tri poginule žene, od kojih je jedna njena majka, te BMW-a, kojim je upravljao Šmigalović. On je bio sam u vozilu.

Nesreća se, prema prvim rezultatima istrage, dogodila prilikom preticanja na punoj liniji, a vještačenjima će biti utvrđeno koje je od vozila prešlo u suprotnu traku.

Prema informacijama koje još nisu zvanično povrđene, u suprotnu traku prešla je vozačica “corse”, koja je preticala kamion.

Ono što je poznato je da je došlo do strahovitog sudara lijevim stranama vozila, pa je pravo čudo kako su vozači ostali živi.

Nažalost, kako nam je jutros ispričao Ramiz Mešanović, mještanin Gornjih Vukovija, stradalim ženama iz “corse” nije bilo pomoći, a jedino što su za njih mogli učiniti mještani je da iz kuća iznesu čaršafe i pokriju tijela. Oni su pokušali izvući i teško povrijeđenog Šmigalovića, ali im to nije pošlo za rukom, te su ga iz smrskanog BMW-a morali izvući vatrogasci.

Kako nam je rekao Mešanović, akcija izvlačenja trajala je više od 40 minuta, a vozač je sve vrijeme bio pri svijesti.

Ramiz Mešanović, mještanin Gornjih Vukovija

Oboje vozača su nakon nesreće prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Tuzli (UKC), gdje su zadržani na liječenju, na Odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

– Pacijent M. Š. ima višestruke povrede. On je svjestan i komunikativan i samostalno diše. Pacijentica M. H. ima teške povrede grudnog koša i priključena je na respirator – kazala nam je Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla, kazavši da su dalje prognoze neizvjesne.

Prema informacijama iz Tužilaštva TK, naređena je obdukcija tijela stradalih, te uzimanje uzoraka urina od oboje vozača zbog testiranja na eventualno prisustvo nedozvoljenih supstanci. Također je naloženo vještačenje po vještaku saobraćajne struke.

U toku je istraga kojom će biti utvrđene sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

 

 

(Faktor)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: