Zvizdić i Novalić posjetili „Bingovu“ farmu koka nosilja u Živinicama

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić jučer je, zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, u Živinicama posjetio „Bingovu“ farmu koka nosilja.

Tom prilikom Federalni premijer Novalić je kazao da je „Bingo“ ove godine i po ukupnom prometu i po broju zaposlenih najveći poslodavac, te očigledan primjer jedne izvanredne poslovne strategije.

Inače, „Bingo” ima više od 6.000 zaposlenih, a prema riječima Denisa Zvizdića, ova kompanija može biti integrator daljih procesa, kako u razvoju poljoprivrede, tako i nekih drugih važnih sektora u kojima BiH ima komparativne prednosti u regiji.

Zvizdić i Novalić su obišli i gradilište novog „Bingovog” trgovačkog centra.

Također su danas u Jelahu posjetili “AS Group”, a u Tešnju kompaniju HIFA.

Govoreći o “AS Group”, premijer Novalić je istakao da je riječ o kompaniji koja je od 1996. do danas narasla od 15 na gotovo 3.000 zaposlenih, ušla u prehranu, tekstil, trgovinu.

– To je zaista primjer organskog rasta bez nekih kredita i akvizicija. Nije učestvovala u privatizaciji pa da je nešto dobila pod nekim okolnostima. Dakle, ovo je, bez sumnje, jedan od zlatnih primjera preduzeća u BiH – rekao je Novalić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: