ZLATKO LAGUMDŽIJA I DAMIR HADŽIĆ KANDIDATI SDP-A ZA VIJEĆE MINISTARA BIH

Danas je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je u potpunosti podržalo dosadašnje aktivnosti Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, tokom pregovora o formiranju vlasti na nivou BiH. Predsjedništvo SDP-a prihvatilo je dogovor koji je danas postigao Predsjednik SDP-a sa Predsjednikom Stranke demokratske akcije.

Kao rezultat razgovora sa SDA i HDZ-om Socijaldemokratskoj partiji pripast će pozicije zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova BiH, ministra prometa i komunikacija, te zamjenici ministra sigurnosti, civilnih poslova i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa koji će dolaziti iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, kao i iz reda ostalih.

Predsjedništvo je verificiralo kandidate za zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova, predsjednika SDP-a dr Zlatka Lagumdžiju, i za ministra prometa i komunikacija potpredsjednika SDP-a Damira Hadžića.

Imajući u vidu da će sutra Parlament Bosne i Hercegovine zvanično imenovati Vjekoslava Bevandu za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, Predsjedništvo je napravilo platformu za razgovore sa mandatarom koji će dobiti podršku SDP-a u parlamentu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: