Životna bitka poznatog novinara: Nisvet Džanko hitno treba na transplantaciju jetre

Nisvet Džanko – Kvale , “onaj u crvenoj košulji ” urednik i voditelj emisije Pozitivna geografija, drago lice, novinar koji je bio tu kad je trebalo biti i gdje trebalo biti, ovih dana vodi najtežu bitku. Onu za život!

U najtežim i najboljim danima za Bosnu i Hercegovinu, obišao je sela, zaseoke i vrleti domovine. Gledao ga narod i drago mu bilo, a i njemu drago bilo da narodu ugodi. On je svima pokazao ono najbolje iz Bosne i njenih ljudi. Pozitivna geografija prirasla je srcu brojnim građanima, upravo zbog jedinstvenog stila i pripovjedanja o ljudima, događajima i zemlji Bosni….

Dođe vrijeme pa nešta otkaže, u svom stilu je komentarisao Nisvet Džanko, nevolju što ga snađe.

“Skupi su ovi rezervni dijelovi za insana! Pa eto i za mene, kad dođe vrijeme da se nešto zamijeni”.

Dijagnosticirana mu je ciroza jetre i po nalazima  u što kraćem vremenu  potrebna mu je transplantacija. Da bi stigao na listu čekanja Klinike u Padovi potrebno je uplatiti 50.000 eura, nakon primanja sve pretrage moraju ponovo da se rade. Svaki dan u klinici košta dodatnih 150 eura.

Džanko u ovim trenucima nije sam. Porodica i prijatelji iz svih krajeva svijeta su uz njega. Među prvima, pokrenuvši grupu na Facebooku pod nazivom “Za život Nisveta Džanke – onaj u kariranoj košulji”, u akciju prikupljanja pomoći uključio se Nedžad Delić Ćeno, Fočak s adresom u Španiji.

Svi oni koji žele pomoći Nisvetu Džanki, uplate mogu izvršiti na sljedeće račune:

Nisvet Džanko

UniCredit banka

3387202114957933 – uplate u KM

40020674101 – uplate u EUR

Za uplate iz inozemstva potrebno je uz broj računa navesti i:

IBAN BA39 3389 0025 7503 7767
SWIFT: UNCR BA22

Pozivom na broj donirajte 2 KM
BH Telecom 090 291 043

(bportal.ba/tvsa)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: