ŽELJKO KOMŠIĆ O RAZLOZIMA OSTAVKE: SDP se mora vratiti na ono što je obećavao 2010., a ako ne može – vrijeme je za nove političke procese

Željko Komšić, koji je danas podnio zahtjev za brisanje iz članstva DPBiH, izrazio je nadu da će njegov potez pomoći da vrh SDP-a BiH odustane od rješenja koja diskriminiraju ogroman broj Bosanaca i Hercegovaca i da će se vratiti favoriziranju rješenja koja garantuju ista prava svim građanima naše zemlje.

– Vrijeme da se SDP vrati na ono što je obećavao građanima 2010. godine, navodi Komšić u pisanoj izjavi za Federalnu televiziju (FTV), u kojoj naglašava da svi moraju znati da ne može postojati partija ili lični interes koji su bitniji od države.

– Ukoliko ne dođe do promjene, onda je vrijeme za neke nove političke procese i političke činjenice u BiH, smatra Komšić.

Komšić, koji je izrazio neslaganje s najavljenim načinom riješavanja provedbe presude u predmetu Sejdić i Finci, danas je pismeno zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo da bude brisan iz evidencije članstva ove partije čime, kako je naveo, prestaje i formalno biti član SDP-a BiH.

Komšić je obnašao funkciju potpredsjednika SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: