Zbog sumnje u terorističke aktivnosti, SIPA pretresa objekte koje koriste vehabije na području Kalesije

Postupajući po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, a uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici SIPA izvršili su pretrese na više lokacija na području općine Kalesija.  Kako RTV Slon nezvanično saznaje u kalesijskom naselja Brda, nakon anonimne prijave izvršen pretres kuće Mehe i Mustafe Đedovića, izuzet računar, audio kasete i mobilni telefon.

Aktivnosti su sprovedene sa ciljem otkrivanja i spriječavanja aktivnosti koje mogu imati veze sa terorizmom, odnosno pripremom terorističkih aktivnosti.

Tokom akcije izvršeni su pretresi više objekata koje koriste osobe za koje postoje saznanja da su bliske vehabijskom odnosno selefijskom pokretu, kao i saznanja da se dovode u vezu sa osobama koje su vršile pripremu izvršenja terorističkih aktivnosti.

Tokom provedenih aktivnosti, zaplijenjena je određena količina dokaznog materijala, koji je oduzet radi potrebnih vještačenja.

Zbog zaštite istrage u predmetu koji vodi Tužilaštvo BiH, u ovom trenutku javnosti ne možemo dati više detalja o navedenim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH i nadležne policijske agencije u BiH, kontinuirano poduzimaju aktivnosti sa ciljem otkrivanja i spriječavanja aktivnosti koje mogu imati veze sa terorizmom, a sve sa ciljem zaštite sigurnosti građana Bosne i Hercegovine.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: