ZBOG SMJENE MINISTRA KRAJINE OBUSTAVLJENE SVE ISPLATE IZ BUDŽETA

Pomoćnik federalnog ministra financija u sektoru za trezor Pero Ivošević potvrdio je za Agenciju FENA da danas neće biti isplaćene invalidnine za ratne vojne invalide, članove šehidskih porodica i porodica poginulih boraca, iako su za tu namjenu osigurana sredstva.
Naime, tranša ne može biti isplaćena bez potpisa ministra finansija.
– Dok se ne riješi ova situacija s ministrom finansija, neće biti moguće niti isplate invalidnina za neratne invalide, kao ni plaća za budžetske korisnike, poticaja za poljoprivredu i drugo – dodao je Ivošević.  Federalni ministar za pitanja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez, danas će se održati sastanak sa premijerom Vlade FBiH Nerminom Nikšićem i predstavnicima ratnih vojnih invalida i Udruženja porodica šehida, u vezi sa rješavanjem problema oko isplate ratnih vojnih invalidnina. Helez dodaje da bi se na tom sastanku trebao postići dogovor oko daljih koraka i mjera s ciljem što ranije isplate sredstava.

Podsjećamo, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir donio je 3. januara odluku o razrješenju ministra finansija FBiH Ante Krajine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: