Zbog poplava i klizišta odsječeno šest povratnički sela u opštini Zvornik

Povratnici u podrinjskim opštinama ponovo se suočavaju sa posljedicama od nevremena. Poslije pokretanja desetina klizišta i odrona, uništenih usjeva, kao osnovnih izvora egzistencije za većinu povratnika, aktuelne su nove nevolje.

Na području opštine Zvornik u naseljima Liplje, Jošanica, Bajrići, Samari, Kadrići, Bećirovići, zbog posljednjih obilnih padavina odsječeno je šest sela i bujice su preplavile glavni prilazni put. Onemogućen je saobraćaj, a učenici iz ovih sela, koji pohađaju nastavu u područnoj osnovnoj školi u Liplju ne idu na nastavu, jer su prekinute saobraćajne kominukacije.

Problem usložnjava nestručan i nezakonit rad prilikom eksploatacije kamena u kamenolomu Sultanovići, gdje je bez potrebnih dozvola i saglasnosti izgrađen propust koji ne može primiti sve oborinske vode. Zbog začepljenja protoka vode, došlo je do preljeva lokalnog potoka i plavljenja prilazne putne komunikacije za ova naselja.

Povratnici apeluju na nadležne u Opštini Zvornik da se hitno poduzmu svi koraci na rješavanju ovog problema, a od nadležnih organa Republike Srpske zahtijevaju sankcionisanje odgovornih i poduzimanje svih neophodnih mjera na sanaciji stanja i uspostavljanju normalnih životnih tokova.

Regionalni odbor SDA Podrinje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: