Završena ˝slana sezona˝ u Tuzli

Zbog najavljenog pogoršanja vremenskih prilika Kompleks Panonskih jezera u Tuzli je danas zvanično zavrsio rad u ovogodišnjoj ljetnjoj sezoni za koju se može dati ocjena da je bila najuspješnija.

Od zvaničnog otvaranja ovogodišnje ljetnje sezone 1.juna, kompleks slanih jezera je posjetilo preko 400.000 gostiju uzimajući u obzir dnevnu prodaju sve tri kategorije ulaznica. Pomenuto predstavlja povećanje broja gostiju od 25 posto u odnosu na prošlu ljetnju sezonu, a prema urađenim anketama, broj gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja se povećao za 30 posto.

˝U odnosu na ove statističke podatke o rekordnim posjetama kompleksu, najvažnija je činjenica da je JKP Pannonica d.o.o. Tuzla u potpunosti uspjelo održati i poboljšati dostignute standarde boravka gostiju na kompleksu jezera (briga o sigurnosti i zdravlju, apsolutno čista slana voda, zabava i rekreacija, ugostiteljstvo) bez ijednog značajnijeg incidenta koji bi mogao poremetiti uspješnost sezone, čime je Panonika i ovog ljeta u potpunosti opravdala svoj rad na razvoju turizma našeg grada, kantona i naše zemlje˝, kažu iz ovog kompleksa.

Proteklo ljeto na Panonici je karakteristično po značajnom povećanju broja gostiju iz svih dijelova naše zemlje i inostranstva čime je Tuzla sa kopleksom slanih jezera predstavljena gostima jednom od najznačajnijih kontinentalnih ljetnjih turističkih destinacija u BiH. Razlog ovako značajnoj posjeti je atraktivnost kompleksa slanih jezera, ljekovita slana voda, prihvaćeni visoki standardi ekološkog održavanja vode i okoliša, sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji, jeftina i kvalitetna usluga koja je omogućila boravak na jezerima svih kategorija naših građana.

U nastupajućoj podsezoni, kompleks Panonskih jezera je otvoren za slobodnu posjetu, razgledanje i boravak na svim sadržajima (Arheološki Park, Slani slapovi, Fitnes centar, ugostiteljski objekti) a krajem septembra se očekuje otvaranje još jednog atraktivnog sadržaja na Panonici – Geološka postavke Panonskog mora. ˝Od događaja u septembru, najavljujemo V međunarodni susret raftera – RAFTLOOK 2012. koji će se održati u subotu 15.septembra od 11 sati na velikom jezeru sa interesantnim programom za sve posjetioce˝, dodaju iz Panonnice.

tip.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: