Za 5,5 milijardi maraka donacija u Federaciji nema podataka gdje su utrošene

Završena je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, a nastavak ove sjednice zakazan je 21. juli. Pred kraj sjednice zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2009. godinu, obrazlažući to činjenicom da ovaj zavod služi za sve drugo osim za ono za šta bi trebao, a to je zapošljavanje. U izvještaju je precizirano da se broj nezaposlenih u prošloj godini povećao. Zastupnici nisu usvojili ni Izvještaj o radu Upravnog odbora Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH za prošlu godinu.

Klubovi većine vodećih političkih stranaka u Zastupničkom domu danas su, najblaže rečeno, bili suzdržani i nisu željeli iznositi stavove, a neki ih jednostavno nisu ni imali, kada je riječ o općoj sigurnosnoj situaciji u BiH, koja je dovedena u pitanje nakon terorističkog napada u Bugojnu. To uključuje i informaciju direktora OSA-e Almira Džuve o 3.000 potencijalnih terorista, o neradu bugojanske policije, a prije svega njenog načelnika Islama Čauševića.

Zastupnički nije prihvatio Izvještaj o radu Komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava. Komisija je prema podacima federalnog Ministarstva finansija dala podatak da je u Federaciju pristiglo oko 5,5 milijardi maraka donacija. Novac je nakon rata stizao u našu zemlju, čini se, sa svih strana, a i do danas je upitno gdje je utrošen. Do sada su osnivane brojne komisije, ali konkretne cifre i namjene još niko nije utvrdio.

FTV

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: