Vlada Federacije BiH formirala radnu grupu kako bi se utvrdile mjere štednje u federalnim tijelima uprave i federalnim upravnim organizacijama

Vlada Federacije usvojila je, među ostalim, zaključak da u roku od sedam dana osnuje međunarodnu interresornu grupu, čiji će zadatak biti utvrđivanje stvarnog stanja i šete koje su bh. kompanije pretrpjele u Libiji, nakon čega će biti donesene mjere. Vlada je, također, odlučila da formira radnu grupu koja treba utvrditi kolika su dugovanja prema boračkoj populaciji. Radi se o dugu od 26 miliona. S obzirom na to da su tužbe u toku, to nije konačna brojka.

Polazeći od nužnosti smanjenja javne potrošnje, Vlada Federacije BiH danas je formirala radnu grupu čiji je zadatak utvrđivanje mjera štednje u federalnim tijelima uprave i federalnim upravnim organizacijama. Vlada je obavezala Službu za zajedničke poslove da pripremi informaciju o postojećem voznom parku i njegovim karakteristikama, kako bi racionalizacija potrošnje bila izvršena i u ovoj oblasti. Zatražila je, također, da joj bude dostavljena informacija o svim stanovima koji su u njenom posjedu i njihovim trenutnim stanarima, kako bi se opredijelila za daljnji način njihovog korištenja.

Onasa

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: