Vijeće građana u BiH poziva na mirne proteste 7. februara

Vijeće građana u BiH poziva bh. građane da se 7. februara u pet do 12 sati, priključe podsjećanju na prošlogodišnje proteste, da građani Sarajeva to urade mirnom protestnom šetnjom od Higijenskog zavoda do Vječne vatre sa porukama i zahtjevima vlasti.

Vijeće poziva ljude, u svim gradovima BiH, da na isti način, mirnom protestnom šetnjom, iskažu vlastima nezadovoljstvo teškom ekonomsko- socijalnom situacijom u državi.

Vijeće u saopćenju za javnost navodi da se sva “korist od vlasti za vlast”, u prošloj godini ogleda u sanaciji štete koja je nanesena zgradama Općine centar i Arhivu BiH u zgradi Predsjedništva, da je potrošeno oko devet miliona KM, preko osam miliona za bijelu zgradu i preko 400.000 KM za Arhiv BiH. Dakako iz budžeta i bez raspisivanja javnog poziva za izvođače.

“Zahtjevi građana u poboljšanju socijalnog i ekonomskog stanja ostali su mrtvo slovo na papiru. Ni godinu poslije nemamo saznanja o tome ko je odgovoran za štete, ko je zapalio zgrade, Arhiv BiH, ko je odgovoran”, saopćeno je iz Vijeća građana u BiH.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: