Uskoro novi pokušaj usaglašavanja sa braniteljima

Iz Vlade Federacije najavljen je novi pokušaj usaglašavanja zakona o pravima demobiliziranih branitelja u FBiH, javio je BHRT.

Resorni ministar Salko Bukvarević smatra da će taj proces krenuti vrlo brzo, ali da će tekst zakona umnogome biti različit od onoga što traže demobilizirani borci.

– Očekujemo da iz Parlamenta FBiH, kako je Komisija za usaglašavanje u petak donijela zaključak, taj tekst vrate na doradu, da ga upute prema premijeru i Parlamentu – rekao je Bukvarević za BHRT.

Ministar kaže da će, nakon što dobije zadatak od premijera, sa predstavnicima demobiliziranih branitelja i sa predstavnicima boraca koji su podnijeli određene zahtjeve još jedanput analizirati šta je sve u tim zahtjevima pravno neprovodivo i kolika su finansijska sredstva potrebna za realizaciju onoga što se traži.

– Nećemo odustati od plana i projekta da dođemo do zakona o pravima demobiliziranih branitelja, ali nam treba realan i provodiv zakon i zakon za koji ima dovoljno sredstava – potcrtao je ministar Salko Bukvarević.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: