Uskoro niže cijene goriva u BiH

Nakon novog pada cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, razloga za zadovoljstvo imaju i vozači u BiH, jer i naši prometnici naftnim derivatima najavljuju pojeftinjenja, koja neće biti velika, ali će svakako obradovati stanovništvo koje ionako muče finansijski problemi, pišu Nezavisne novine.

Predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u entitetskoj Privrednoj komori RS Drago Đukić, ističe da je, uzimajući u obzir kretanja cijena nafte u svijetu, ali i kursa dolara, moguće očekivati da tokom naredne sedmice bude izvršena neznatna korekcija cijene goriva prema dolje.

– Koliko i u kom obimu, to će zavisiti od svakog prometnika posebno, u skladu sa njihovom politikom poslovanja – naglasio je Đukić.

I benzinske pumpe u FBiH počele su masovno da najavljuju pojeftinjenje naftnih derivata. Iz Federalnog ministarstva trgovine potvrđuju da im je u proteklih nekoliko dana stiglo oko 50 najava od strane benzinskih pumpi koje najavljuju “rezanje” cijena. Kako dodaju iz resornog federalnog ministarstva, gorivo po litru, u prosjeku, u FBiH košta oko dvije marke.

-Međutim, cijena goriva varira od pet do deset feninga, što zavisi od kantona do kantona, ali i prodajnog mjesta – naglasili su iz Federalnog ministarstva trgovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: