Usaglašen zakon o reviziji privatizacije

U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine danas je između dva doma usaglašen Zakon o reviziji privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka, tako da na snagu može stupiti njegov tekst koji nalaže reviziju ne samo za poslijeratni period u Federaciji, već i prije.

Ovu odredbu do danas je u formi amandmana sadržavao, uz ostale propise, samo zakonski tekst odobren početkom mjeseca u Domu naroda, ali ne i tekst koji je još jula 2010. odobrio Predstavnički dom.

Danas je većinom glasova podržana i u Predstavničkom domu, čime je Zakon usaglašen pa može stupiti na snagu po objavi u Službenim novinama.

Bilo je neophodno da se Predstavnički dom, koji zasjeda danas u Sarajevu, izjasni o  ovoj dopuni (amandmanima) Doma naroda jer nijedan zakon ne može ići na objavu dok ga oba doma ne odobre u istovjetnoj tekstualnoj varijanti.

O dopuni koja proširuje period na koji se odnosi propisana revizija privatizacije državnog kapitala pozitivno su se izjasnili i predstavnici Federalne vlade koji prisustvuju sjednici Predstavničkog doma.

 

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: