UIO BiH: Oduzeta vozila i auto-dijelovi vrijedni 46.500 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su u dvije odvojene akcije  dva putnička motorna vozila i veću količinu autodijelova, ukupne vrijednosti 46.500 KM.

„Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz Evropske unije, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja, Regionalni centar Tuzla, izvršili su provjeru prometa i porijekla robe na područiju općine Lukavac te pronašli dva putnička motorna vozila i veću količinu dijelova, koji su bili namjenjeni za prodaju.Vrijednost privremeno oduzete robe je 34.000 KM“, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Također, prilikom pojačane kontrole prometa i porijekla robe na Graničnom prijelazu Rača, službenici UIO su pronašli i oduzeli razne dijelove za motorna vozila. Tu su  tri seta za ugradnju plina, razni automobilski dijelovi i elektromotori. Vrijednost privremeno oduzete robe je 12.500 KM.

Iz UIO navode da će protiv počinioca nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

SB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: