UHAPŠENO JOŠ SEDAM OSOBA ZBOG NEREDA ISPRED ZGRADE VLADE FBIH

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su, u sklopu aktivnosti na rasvjetljavanju događaja tokom protesta ispred zgrade Vlade Federacije BiH (FBiH) 21. aprila, uhapsili još sedam osoba.

A.T. (1976), rođen u Sarajevu, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje, napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i oštećenje tuđe stvari, navodi se u saopćenju FUP-a.

E.G. (1987), A.F. (1989) i maloljetnik M.H. (1993), rođeni u Sarajevu, te maloljetnik A.K. (1994), rođen u Tuzli, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje, napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Maloljetnik E.Đ. (1993), rođen u Lineburgu u Njemačkoj, uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

M.P. (1978), rođen u Sarajevu, uhapšen je zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i teška krađa.

“Osnovano se sumnja da su imenovani, kao aktivni sudionici nasilničkog ponašanja, učestvovali u protestnom skupu ispred zgrade Vlade FBiH i bacali kamenice, komade betona i asfalta, što je dovelo do ugrožavanja građanskog mira, velikog uništenja imovine, te nanošenja povreda 23 pocijskih službenika”, navodi se u saopćenju.

Za M. P. se osnovano sumnja da je pored gore navedenog, a koristeći nastalu situaciju, iz zgrade Vlade FBiH otuđio određene predmete.

Uhapšene osobe su nakon uzimanja izjava predane Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: