Napad na Policijsku stanicu u Zvorniku: Ubijen policajac i napadač u razmjeni vatre!

Naoružani muškarac je upao u policijsku stanicu u Zvorniku i ubio policajca, a dvojicu ranio, nakon čega je i on usmrćen.

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je večeras iza 19 sati muškarac čiji identitet još nije saopćen upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i počeo pucati, potvrdio je za agenciju Fena glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Milan Salamadija.

Ubijen je policajac Dragan Đurić, a  ranjeni su policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić.

Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku koji je večeras ubio jednog policajca, a dva ranio, ubijen je, pišu Nezavisne novine.

Identitet napadača još uvijek nije poznat, kao ni razlozi zbog kojih je upao u Policijsku stanicu i otvorio vatru na policajce.

Pojedini mediji su prenijeli vijest kako je napadač navodno pripadnik vehabijskog pokreta i da je u pitanju teroristički napad.

Novinarka televizije BH Mirjana Mićić, koja se javila u program Al Jazeere, navela je kako je malo detalja poznato, kako su poznate razne verzije napada, te da je uviđaj u toku.

„Mi smo vidjeli jednog ranjenog u bolnici. On je imao povrede u predjelu grudnog koša, dok je drugi povrijeđen u ruku. Malo očevidaca bilo je ispred stanice i prisutne su razne verzije. Ono što se zna da je oko pola 8 ili ranije, nepoznato lice ušlo u zgradu policije i pucalo iz puške. Krvi ima na ulici, sve je poprilično dramatično“, kazala je Mićić.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) odmah su reagirali i izašli na lice događaja nakon što je naoružani napadač večeras upao i počeo pucati u policijsku stanicu u Zvorniku ubivši pri tom jednog i teško ranivši dvojicu policajca.

To je za agenciju Fena potvrdila glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić dodajući da mjesto događaja osiguravaju pripadnici MUP-a RS, ali o eventualnom uključivanju SIPA-e u vršenju uviđaja i drugih radnji dokazivanja odlučit će nadležno tužilaštvo.

Istaknula je da je SIPA u koordinaciji s MUP-om RS-a angažirala svoje obavještajne kapacitete radi prikupljanja saznanja i informacija u vezi s ovim događajem.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić večeras je u izjavi za portal Klix.ba kazao kako se u Zvorniku dogodio teroristički akt, da se ovakve stvari više neće tolerirati i da će, u saradnji s Tužilaštvom BiH, otpočeti oštru i represivnu akciju.

„Mi više ne možemo tolerisati ovakve stvari ni u kakvom obliku. Zapali smo u ogromne probleme i ako se ne suprotstavimo tome, samo ćemo sve dublje tonuti. Sa Tužilaštvom ću naći konkretan odgovor na ove probleme“, rekao je kratko Mektić.

Dežurni hirurg iz zvorničke bolnice Miroslav Prodanović rekao je da su tri policajca dovezena u bolnicu.

– Jedan policajac bio je na izdisaju i njegova reanimacija nije uspjela. Jedan od ranjenih policajaca ima povrede obje šake, a drugi ima prostrjelnu ranu ramena – rekao je Prodanović za RTRS.

 

zv 1 zv 2 zv 3 zv 5

(Al Jazeera i agencije /Foto: Zvornikdanas.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: