U Srebrenici počelo liječenje pacijenata ljekovitom vodom Crnog Gubera

Današnja tehnologija još ne može napraviti takav preparat s mineralnim sastavom koji je idealan za naš organizam, kakav ima guber voda – kaže doktor Almir Pašagić, rođeni Srebreničanin, koji danas živi i radi u Sarajevu kao doktor porodične medicine, a koji je svoj magistarski rad posvetio ljekovitosti ove vode.

On je uključen u realizaciju projekta o ljekovitim vodama koji je promoviran u Srebrenici u saradnji s Turističkom organizacijom Općine Srebrenica i Domom zdravlja Srebrenica te uz finansijsku podršku općinskog načelnika Ćamila Durakovića.

Pašagić naglašava da je djelotovornost vode Crni Guber stopostotna, što su potvrdila sva istraživanja. Guber, pored mangana i bakra, sadrži i druge mikroelemente koji još bolje potpomažu resorpciji željeza u krvi.

– Konzumiranjem guber vode se, za samo mjesec dana, u potpunosti regenerira krvna slika. Guber voda pozitivno djeluje i na leukocite i trombocite – pojašnjava Pašagić.

Koordinator projekta promocije ljekovitih voda Suljo Čakanović u izjavi za Fenu je pozvao sve pacijente koji žele da se liječe ljekovitim vodama da dođu u Srebrenicu te da će doktor Pašagić liječiti pacijente u Domu zdravlja u Srebrenici.

-U prostorijama Doma zdravlja u Srebrenici počeli smo s radom, imali smo deset pacijenata, a četiri pacijenta su s područja Kantona Sarajevo – rekao je Čakanović.

Tokom vikenda je zabilježen veliki broj posjetioca na šetalistu Banje Guber, a restoran u okviru ovog šetališta, koji je u izgradnji, mogao bi biti u funakciji za ljeto. Također, izgradnja argentarije je u toku, a završetak je planiran do kraja  godine.

 

 

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: