U Republici Srpskoj još 15 zaraženih koronavirusom, oporavljenih 357

U Republici Srpskoj (RS) su u protekla 24 sata testirana 562 laboratorijska uzorka iz 38 općina, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 15 osoba u tom bh.entitetu.

Do sada je u RS-u potvrđen 671 slučaj virusa korona, oporavilo se 357 osoba, a preminulo je 25 osoba.

Šest novooboljelih osoba je iz Banje Luke, po dvije iz Kalinovika, Oštre Luke i Prijedora i po jedna osoba je iz Kozarske Dubice, Trebinja i Zvornika.

Riječ je o devet osoba ženskog i šest muškog spola. Jedna žena je starije životne dobi, šest srednje i dvije mlađe žene. Tri muškarca su srednje životne dobi i trojica starije.

Većina osoba imala je kontakt sa ranije potvrđenim slučajevima Covida-19, saopćeno je danas iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Među potvrđenim slučajevima su i jedna medicinska sestra i jedan medicinski tehničar (Dom zdravlja Banja Luka i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testirano je i još 94 zdravstvena radnika iz Banje Luke, Bijeljine, Šamca, Ugljevika, Doboja, Istočne Ilidže, Prijedora, Teslića, Dervente, Kalinovika i Laktaša i ovi nalazi su negativni.

Testirano je i ukupno 39 osoba koje rade i borave u domovima za starija lica, kao i 43 vatrogasca iz Banje Lke i svi su negativni na test virusa korona.

Iz resornog ministarstva navode da je testirano i osam inspektora koji rade na graničnim prijelazima, čiji su nalazi negativni.

Negativni su i uzorci ukupno 69 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju.

U RS do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 10.965 testiranja.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: