U protekla 24 sata u FBiH se oporavilo pet osoba, liječi se još 89 pacijenata

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata u Federaciji BiH testiran je 551 uzorak i potvrđeno je 19 novih slučajeva COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom kantonu i u Kantonu Sarajevo.

Na području Federacije BiH do sada je ukupno testiran 36.071 uzorak, a COVID-19 potvrđen je kod 1.060 osoba. Zaključno s današnjim danom oporavila su se 932 pacijenata, 5 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata.

Trenutno je aktivnih 89 slučajeva – oboljelih od COVID-19 u FBiH. Do sada je zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

“U toku je treća faza popuštanja mjera u cilju normalizacije života, ali kao i ranije, napominjemo da se radi o ‘novoj normalnosti’ u kojoj ćemo dok traje stalna opasnost od virusa živjeti pridržavajući se mjera lične/osobne zaštite kako bismo spriječili njegovo širenje – fizička distanca, učestalo pranje i dezinfekcija ruku, nošenje maski, dezinfekcija površina i predmeta koji se često koriste. Izbjegavati gužve i veća okupljanja, a s obzirom na novo ublažavanje mjera kojima je većina djelatnosti dozvoljena, posebno je važno da se poslodavci pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima, sve kako bismo smanjili rizik od ponovnog porasta broja slučajeva”, poručili su iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: