U Prnjavoru poplavljeno nekoliko pomoćnih objekata

Snažno olujno nevrijeme jučer je u poslijepodnevnim satima zahvatilo šire područje Zeničko – dobojskog i Tuzlanskog kantona, Bijelninu i Zvornik. Nevrijeme, praćeno ledom, gradom i grmljavinom nanijelo je velike štete, jer su padali komadi leda i grada veličine do šest centimetara u prečniku.

Kiše i jakog vjetra bilo je i na području općine Kalesija. Za samo jedan sat na području općine Kalesija palo je 32 litra kiše po metru kvadratnom. U Prnjavoru je poplavljeno nekoliko pomoćnih objekata, dok je u centru Kalesije poplavljen jedan poslovni prostor. Kalesijski vatrogasci su interevenisali na uklanjanju drveća na dvije lokacije u Prnjavoru. Zbog jakog nevremena mještani Memića, Jajića i Brda sinoć su do 22 sata bili bez električne energije. Usljed obilnih padavina i izliva vode ispod podvožnjaka, kod Gradske dvorane u Kalesiji, bio je obustavljen saobraćaj od Kalesije do Jelovog Brda i Gojčina. Prema posljednjim informacija, voda se povuka i trenutno je normalnizovan saobraćaj na ovom dijelu puta.

Najviše leda i grada palo je na područje između Žepča i Maglaja, u dijelovima iza tunela Kraula, na magistralnom putu M-17.

U nekim seoskim naseljima led je potpuno uništio poljoprivredne kulture, oštećena je velika površina sa zasadima malina i nekoliko plastenika.

Na području općine Maglaj oštećeno je više od 20 vozila, na kojima su razbijena stakla i oštećene karoserije. U mjesnim zajednicama na području Maglaja oštećeno je više krovišta na stambenim objektima, a snažan vjetar je u centru grada oborio jedno stablo.

Najviše štete od nevremena zabilježeno u naselju Novi Šeher kod Maglaja, gdje je tokom poslijepodnevnih sati na većem području novošeherskog kraja nestalo električne energije.

Jaka kiša u poslijepodnevnim satima padala je i u Tuzli, Bijeljinu, Zvornik i okolna mjesta, pa je nogometna utakmica Premijer lige BiH između ekipa Radnika iz Bijeljine i Mladosti iz Doboja kod Kaknja bila nakratko prekinuta, a kiša je pravila probleme i na utakmici između Slobode i Željezničara u Tuzli.

U naselju Srpska Varoš u Zvorniku izlila se rijeka Zlatica i poplavila nekoliko stambenih objekata.

Fudbaler Orašja Adin Alihodžić, stradao je danas na treningu svog kluba, nakon što ga je udario grom. Nesreća se dogodila jučer u poslijepdonevnim satima,  a Alihodžić je odmah prebačen u bolnicu u Orašju. Iz Orašja je u teškom stanju prebačen u UKC Tuzla.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: