U pripremi odluka da svi putnici koji ulaze u BiH iz bilo koje države idu u samoizolaciju

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva zbog koronavirusa predlaže da Ministarstvo civilnih poslova BiH koordinira provođenje mjera koje se odnose na samoizolaciju svih putnika, bez obzira na to odakle dolaze u našu zemlju i bez obzira na to jesu li stranci ili državljani BiH.U BiH do sada su na snazi mjere koje su podrazumijevale potpunu zabranu ulaska državljanima Italije, Irana, Južne Koreje i dijelova Kine te naredbu za samoizolaciju svima koji dolaze iz Španije, Njemačke i Francuske.

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija koronavirus jučer proglasila pandemijom Krizni štab FBiH predlaže mjere.

Tako se sada radi na tome da se privremeno ograniči kretanje svih koji dolaze u BiH. Tako bi se mjere samoizolacije za 14 dana sada trebale proširiti na sve one koji u BiH dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta, bez obzira jesu li stranci ili državljani BiH.

Provođenje ovih mjera predlaže se kako bi se maksimalno spriječilo širenje koronavirusa.

“Imajući u vidu ovlasti Ministarstva civilnih poslova, te aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovine, potrebno je žurno reagirati i iskoordinirati mjere, kako je naprijed navedeno, a radi osiguranja jednakog postupanja u ovoj situaciji na području cijele Bosne i Hercegovine”, navodi se obavijesti Kriznog štaba FBiH Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Sada se očekuje da državni nivo, a prije svega Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvo sigurnosti potvrde tu odluku.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: