U novogodišnjoj noći nas očekuje hladno vrijeme

U suhom i stabilnom i za ovo doba godine ugodnom vremenu moći ćemo uživati do sredine sedmice, kada se očekuje osjetan pad temperaturnih vrijednosti. Kažu to iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Tako će drugi dio ove sedmice, kako navodi Ibrahim Hadžismajlović, dežurni meteorolog u FHMZ-u, obilježiti dosta niže temperature.

– Ujedno s tim, u neku ruku, da tako kažemo, magla bi se trebala rastjerati, odnosno moguće je da je samo bude u jutarnjim satima, kada, naravno, govorimo o Sarajevu – kaže nam Hadžismajlović.

S obzirom na to da val hladnoće slijedi od srijede, tako će i novogodišnja noć, potvrđuje Hadžismajlović, biti vrlo hladna.

– Već predvečer bit će dosta niže temperature zraka i vrlo svježe. Prema dosadašnjim prognozama, temperature u novogodišnjoj noći kretat će se između minus deset i minus šest stepeni – kaže Hadžismajlović.

Iako će, naglašava on, dolazak naredne godine proteći bez padavina, već u noći sa 2. na 3. januar možemo očekivati najprije kišu, a potom i pahulje snijega.

– U tim danima očekuju se obilnije padavine, kiša u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, a snijeg u drugim dijelovima zemlje. Riječ je o hladnom talasu koji stiže sa sjeveroistoka Evrope i s dosta nižim temperaturama zraka – kaže nam Hadžismajlović.

Slično iznosi mostarski prognostičar Zoran Zadro, koji najavljuje da će nakon vrlo hladne novogodišnje noći uslijediti pogoršanje uz oborine, tako da se u cijeloj regiji očekuju kiša, ledena kiša i susnježica.

 

 

 

 

 

 

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.