U našoj zemlji 24 oboljelih od koronavirusa

Test na prisustvo koronavirusa označen je kao pozitivan za jednu osobu iz Orašja. Riječ je o ženi koja je nedavno u Bosnu i Hercegovinu doputovala iz Savezne Republike Njemačke.

Testiranje je vršeno na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Na Kliničkom centru UNSA danas su izvršena i dva testa na koronavirus koji su naposljetku bili negativni.

Također, nova dva slučaja koronavirusa zabilježena su RS-u, pa je ukupni broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas porastao na 24. Kako je potvrdio premijer RS Radovan Višković, riječ je o dva pacijenta koji su registrovani na području Republike Srpske.

Riječ je jednom mlađem muškarcu iz Laktaša, koji se nalazi u kućnoj izolaciji i jednom muškarcu srednje životne dobi iz Srpca, koji se trenutno nalazi na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Oni se osjećaju dobro i stabilnog su zdravstvenog stanja.

Sa nedjeljom u svijetu je registrovano 162.000 slučajeva zaraze, od toga je oporavljeno 76.000 osoba, dok je više od 6.000 umrlo usljed komplikacija.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: