U julu počinje kampanja "101 razlog zašto glasati za ženu"

Od jula mjeseca 2012. godine počet će kampanja koja će ženama omogućiti javni prostor, te 101 razlog zašto trebaju birati i biti birane u 11 bh. općina, dogovor je sa potpisivanja Sporazuma o Saradnji 11 bh. organizacija.

Organizacije iz Mostara, Tuzle, Zenice, Bijeljine, Sarajeva, Livna, Foče, Trebinja, Istočne Ilidže i Travnika u naredna 4 mjeseca nastavljaju uspješnu kampanju za jačanje žena u političkom životu „101 razlog zašto glasati za ženu“ kako bi podsjetili/e građane, naročito građanke da žene imaju pravo na opštinsku govornicu, a ne samo „kuhinjski“ pult.

Uz pomoć odgovora 101 poznate ličnosti na pitanje zašto glasati za ženu, originalnog promotivnog materijala, ali i direktnog kontakta sa hiljadama građanki i građana, Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE zajedno sa drugih 9 organizacija podsjetit će žene da glasaju i odluče se za ŽENU na čelu njihove opštine.

U dosadašnjem radu niti jedna žena na čelu općine/opštine nije bila optužena za korupciju ili nenamjensko trošenje sredstava.

Prva aktivnost biće praćenje medijskog izvještavanja o ženama – kandidatkinjama, pisanje o ženskom biračkom tijelu i ulična akcija krajem jula u svih 11 općina.

U kampanju su uključene organizacije INFOHOUSE, Fondaciju CURE kao i 9 lokalnih partnerskih organizacija: Vezirke iz Travnika, Demokratski centar Nove nade iz Foče, NVO Ženski centar iz Trebinja, Omladinski centar iz Istočne Ilidže, UG Naša djeca iz Zenice, UG Bolja Budućnost iz Tuzle, UG Otaharin iz Bijeljine, Udruženje žena Li-Women iz Livna i Udruženje Žena BiH iz Mostara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: